Monique-Manten.jpg
De-Relatiecoach

Monique Manten-Snabilié

Welkom, je hebt mijn website De Relatiecoach gevonden! De eerste stap is daar misschien wel mee gezet om aan jouw relatie te gaan werken.

Ik stel mij graag even aan je voor. Mijn naam is Monique Manten-Snabilié. Ik ben sinds 1989 getrouwd met Willem, moeder van drie volwassen kinderen.

Mijn allergrootste interesse in het leven is mensen en hun relaties, gedrag, denken en doen. Ik ben altijd zeer geïnteresseerd in mensen en hun relaties en werd vaak om advies gevraagd met betrekking tot relaties. Het is voor een goede coach van groot belang om goed te kunnen luisteren en dat is tevens een belangrijk aspect in relaties.
Ik besloot om mijn diploma relatie-coaching te gaan halen en mijn vak er van te maken. Daarnaast heb ik mijn diploma Psychosociale Basiskennis, Cognitieve Gedragstherapie en Oplossingsgerichte therapie behaald.

Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij het vak relatiecoach is huwelijksproblemen. Maar er zijn natuurlijk talloze relaties te bedenken. Relaties die af en toe even niet zo lopen als we zo graag zouden willen. Denk bijvoorbeeld aan (schoon-)moeders en (schoon-)dochters, (schoon-)vaders en (schoon-)zonen, broers en zussen, collega’s, enz. enz. Allemaal relaties die soms een coach kunnen gebruiken.
Misschien wil je het graag denken maar de perfecte relatie bestaat niet. Soms kun je het even niet meer zo goed vinden met degene waar je toch heel veel van houdt. Het zit soms zelfs in een klein hoekje dat je uit elkaar groeit. En een scheiding is dan soms zelfs een feit.
Vaak denken mensen aan relatietherapie, maar dat hoeft niet altijd de weg te zijn. Coaching kan een hele goede overweging zijn. Er zit namelijk nogal een verschil tussen relatietherapie en relatie-coaching.

Bij therapie wordt alle aandacht gericht op het zoeken naar wat er mis is. De therapie is dus een aanpak vanuit een probleem.
Bij coaching gaan we uit van een oplossingsgerichte aanpak. Jij kent jezelf het beste en je weet vaak ook wel wat voor jou het beste werkt. We gaan op zoek naar wat jullie ook al weer zo leuk en aantrekkelijk vonden van elkaar en wat jullie verbindt. Bij coaching wijs je niet naar de ander, maar kijk je vooral in eerste instantie naar jezelf. Je bepaald zelf of je gelukkig bent en goed in je vel zit, en ook in je relatie ben je zelf verantwoordelijk voor wat je er van maakt. Dit is misschien niet wat je in eerste instantie wil horen als je even “klaar bent met de problemen” binnen je relatie. Het is makkelijker om iemand anders de schuld te geven. Iedereen heeft wel een eigen “rugzakje” en vaak zit de oplossing in je eigen rugzak. Met behulp van een goede coach is het zeker de moeite waard om voor je relatie te gaan!