NIEUW! NU OOK WANDELCOACHING!

Wandel-coaching is heel populair!

Deze vorm van coaching heeft een heel scala aan voordelen.

Ik ga als wandel-coach niet aan het werk met je lichamelijke conditie, al is wandelen goed voor lichaam en geest, maar de focus ligt op je mentale welzijn. We gaan tijdens het wandelen werken aan het probleem wat jij wilt aanpakken. Ook zullen er oefeningen en opdrachten voorbij komen.

Bij wandel-coaching hoef je niet constant oogcontact te maken zoals bijvoorbeeld in een kamer, en dat wordt door coachees vaak als prettig ervaren. Tijdens het wandelen krijgen je gedachten vaak al snel de vrije ruimte, en dat zorgt dat je snel tot de kern kunt komt.

De wandeling vindt heerlijk in de buitenlucht plaats, in de vrije natuur. De natuur werkt stress verlagend, zorgt voor rust en prikkelt al je zintuigen op een positieve manier. Prikkels van het drukke alledaagse leven zijn er juist even niet. Minder stress zorgt voor betere concentratie, je kan beter focussen, hierdoor kom je vaak sneller tot inzichten en is het makkelijker om bijvoorbeeld beslissingen te nemen.

Ook biedt de natuur tal van natuurlijke symbolen die we kunnen betrekken bij jouw hulpvraag en door dit te ervaren tijdens de wandeling neem je dingen anders in je op en dat maakt dat je de ervaring ook goed kunt onthouden. Neem bijvoorbeeld een splitsing of een kruispunt van paden: waar sta jij nu in je leven, waar wil je heen, ga je links of toch rechts en wat voor keuze maak je dan? De natuur is dus een actief onderdeel van jouw wandeling. Doordat je tijdens het wandelen even helemaal “ergens anders” bent kun je makkelijker afstand nemen van de dagelijkse dingen.

Wandel-coaching is laagdrempelig en wordt als zeer een prettige, ontspannen manier van coaching ervaren. Het geeft een vrij en ook gezond gevoel en dat alleen al heeft een enorme positieve invloed op lichaam en geest! Wandel-coaching kan individueel, als koppel maar ook bijvoorbeeld als gezin.

Heb jij een coachvraag en wil je op pad om hieraan te werken, maak dan vrijblijvend een afspraak!